Huiswerkklas Utrecht
Huiswerk maken

Naar school gaan is leuker als je je huiswerk af hebt!

Leerproblemen op de middelbare school

Studieproblemen? Huiswerkklas-Utrecht helpt bewezen!
Vrijwel elke leerling wordt geconfronteerd met time management- problemen. Hoe combineer je hobby's, bijbaantjes en contacten met vrienden met de taken die van school mee naar huis krijgt? Facebook is interessanter dan het geschiedenisboek, het vervelende huiswerk voor Frans kan ook best nog in het weekend worden gemaakt (of mischien wel helemaal niet, want het wordt toch niet gecontroleerd) en de toetsweken zijn gelukkig nog ver weg. Ook slimme leerlingen komen door verkeerd time-management in de problemen, soms pas in de bovenbouw.
Veel leerlingen hebben liever geen hulp van hun ouders (ook al zijn die daar best toe in staat) en dan is huiswerkbegeleiding een uitkomst. Huiswerkklas-Utrecht biedt de betrokkenheid, de rust en de omgeving waarin de leerlingen wel tot hard werken komen, samen met anderen die in hetzelfde schuitje zitten.

Ook huiswerkbegeleiding bij Dyslexie, dyscalculie, ADHD en ADD
Soms vraagt de studieproblematiek meer dan doelgerichter en regelmatiger werken. Voor leerlingen met dyslexie, dyscalculie, ADHD en ADD valt het niet altijd mee om de eindstreep te halen. Huiswerkklas-Utrecht besteedt, op basis van een jarenlange ervaring, hieraan aandacht met extra rekentaken, tekstoefeningen en een aangepaste overhoorstrategie. De leerproblematiek hoeft een goede schoolcarriere niet in de weg te staan. Veel leerlingen zien kans met extra hulp en steunend op hun sterke kanten de hindernissen te nemen. Huiswerkklas-Utrecht heeft voor leerlingen, die door ADHD en ADD in aanzienlijke mate gehinderd worden in hun leerproces, een methodiek ontwikkeld die tijdens het intake-gesprek nader wordt besproken. Huiswerkklas-Utrecht is wekelijks bijna 40 uur geopend, zodat ook leerlingen die veel tijd en aandacht nodig hebben, hun huiswerk af kunnen krijgen.