Huiswerkklas Utrecht
Huiswerk maken

Effectief studeren voorkomt teleurstellingen en bespaart moeite en tijd!

Goed om te weten:
Tijdens de proefwerk - en examenweken kun je op zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur terecht voor huiswerkbegeleiding

Huiswerkklas-Utrecht. Zeven dagen per week. Ook tijdens schoolvakanties.

Meer weten? Bel 030 2519353 (na 14.00 u) of mail: hvanderputte@ziggo.nl

De Methode van Huiswerkklas-Utrecht

Vinger aan de pols
Het cijferoverzicht in Magister wordt tenminste 1 keer per week uitgeprint en in het huiswerkschrift geplakt en besproken. Dit geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de cijfers en maakt van moment tot moment duidelijk hoe de leerling ervoor staat.

Nakijken en overhoren
Gemaakte taken worden nagekeken en het leerwerk wordt overhoord. Als de leerling nog niet helemaal klaar is met zijn werk kan hij/zij in principe 's avonds terugkomen om het af te maken. Er kan ook gekozen worden voor alleen de avonden, als de school laat afgelopen is en er 's middags te weinig tijd over blijft.

Concentratie en rust
De leerlingen werken in kleine groepen, gestimuleerd door het voorbeeld van anderen, die hard aan het werk zijn om over te gaan of te slagen voor het examen. Behalve voor het stellen van vragen, mag er niet gesproken worden, want dat hindert de concentratie. Stilte is een vereiste tijdens het studeren, maar in de pauze natuurlijk niet. De afwisseling van vijftig minuten werken- tien minuten pauze-vijftig minuten werken- tien minuten pauze tot het eind van de middag of avond, zorgt voor een goede balans van inspanning en ontspanning.

Contact met thuis
Er is regelmatig - veelal telefonisch - contact met thuis. Omdat tegenwoordig bijna alle scholen de behaalde cijfers op internet zetten, is de voorgang ook voor ouders goed te volgen. Bij achterblijvende resultaten gaan we opnieuw in gesprek en worden afspraken op papier gezet om de leerling te herinneren aan wat hij/zij zich heeft voorgenomen. Want het doel van de leerling is ook het doel van Huiswerkklas-Utrecht:

Scoren, overgaan, slagen!