Huiswerkklas Utrecht
Huiswerk maken

Effectief studeren voorkomt teleurstellingen en bespaart moeite en tijd!

Huiswerkklas-Utrecht. Zeven dagen per week. Ook tijdens schoolvakanties.

Meer weten? Bel 030 2519353 (na 14.00 u) of mail: hvanderputte@ziggo.nl

Huiswerkbegeleiding zeven dagen per week

Direct na school, maar ook s avonds en in het weekend
De leerlingen komen na schooltijd naar de huiswerkklas. Ze nemen hun huiswerk vanuit hun agenda over in hun huiswerkschrift en vullen de voor toetsen behaalde cijfers in. Daarna wordt de aanpak van het huiswerk besproken en een inschatting gemaakt van de tijd die voor de verschillende taken nodig is. De moeilijkste taken doen we het eerst, om te voorkomen dat de minder favoriete vakken in de verdrukking raken.

Vooruit kijken en plannen
Vooruit kijken en plannen zijn van essentieel belang. Er moet op tijd worden begonnen met het voorbereiden van toetsen, zeker nu in de Tweede Fase voor sommige vakken alleen toetsen in de toetsweek worden gegeven. Daarom houdt de leerling samen met de docent een toetsrooster bij. Zo is overzichtelijk wat er gedaan moet worden en wanneer, niet alleen voor de volgende dag, maar ook voor de komende periode.

Intensieve begeleiding door een zeer ervaren docent
De leerlingen staan er niet alleen voor. Ze werken zelfstandig maar krijgen hulp en uitleg bij alle vakken als ze vast komen te zitten. Daarmee is bijles integraal onderdeel van de begeleiding. De ervaring is dat 1-op-1 onderwijs meestal niet nodig is en dat bijles beter kan worden ingebouwd in het totaal van de studie-activiteiten van de leerling.

Zeven dagen per week hulp bij huiswerk
De huiswerkklas is er niet alleen op doordeweekse dagen. Ook op zaterdag en zondag is er huiswerkbegeleiding. In onderling overleg bepalen we op welke dagen een leerling langs komt. Over het algemeen is een aanwezigheid van drie keer per week het aan te raden minimum. Voor leerlingen die thuis niet aan studeren toekomen is vijf keer per week het beste uitgangspunt. Afspraken hierover kunnen per maand worden veranderd.